Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners


GO

Opleidingscentrum GO° verzorgt al jaren opleidingen en trainingen in de koude- en klimaattechniek. GO° biedt daarmee een oplossing voor het probleem van het personeelstekort in de branche, de snelle technische ontwikkelingen en de onvoldoende aansluiting in de koudetechniek tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Leren in de praktijk
De opleidingen en trainingen worden verzorgt in het Experticecentrum Koudetechniek van Aeres Tech in Ede. Dit betekent dat deelnemers worden getraind in de dagelijkse werkomgeving, waar het geleerde direct in de praktijk kan worden gebracht.

Opleidingen
GO° hanteert voor haar opleidingen de BBL structuur: de Beroeps Begeleidende Leerweg. Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding in de vorm van werkend leren. Zes weken, verspreid over het jaar volgt de deelnemer de opleiding bij GO°, de overige weken is de deelnemer werkzaam bij een leerbedrijf.

www.opleidingscentrum-go.nl


Westfalen Gassen Nederland BV

Sinds 1923 is Westfalen uitgegroeid van een regionale aanbieder naar een Europees gerichte marktspeler voor industriële gassen. Ons aanbod bevat honderden industriële gassen, levensmiddelengassen, koudemiddelen, gasmengsels en meer. Zo zit er altijd een gas tussen dat het meest geschikt is voor uw toepassing.

Innovatief en professioneel
Westfalen is gericht op het bieden van verfijnde oplossingen met betrekking tot het leveren van gassen, koudemiddelen en propaan met de daarbij behorende prestatie-verbeterende materialen, uitrusting en technologie. Wij maken Nederland productiever, duurzamer en lopen voorop in noviteiten. De basis waarop Westfalen deze doelstelling bereikt, is door te werken met hoogwaardige producten en een uitmuntende service. Innovatief en professioneel. Nu en in de toekomst.

www.westfalengassen.nl


Energie Consult

Energie Consult Holland B.V. is een innovatieve certificatie- en keuringsinstelling.

Onze kernwaarden zijn daarbij:

BEVOEGD

 • Europese- en nationale keuringsinstelling voor drukapparatuur (nr. 1242)
 • Europese keuringsinstelling voor Lassers en Lasmethoden
 • F-gassen bedrijfscertificering
 • Verificatie instelling EU-ETS
 • EBPD keuringen

BETROKKEN

 • Onze inspecteurs zijn enthousiaste en betrokken specialisten die de praktijk en wetgeving weten te combineren.

FLEXIBEL

 • De inspecteurs zijn direct te benaderen voor planning en inhoudelijke vragen. Innovatieve ICT-toepassingen ondersteunen deze flexibiliteit

Energie Consult Holland B.V. maakt zich maatschappelijk verdienstelijk door kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren op het gebied van energie, milieu en veiligheid. Binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen worden deze diensten op een professionele wijze aangeboden en uitgevoerd, dus vakkundig, effectief en efficiënt.

Energie Consult Holland B.V. levert haar diensten met een positief onderscheidende prijs/kwaliteit verhouding. Door voortdurende verbetering van de kwaliteit van diensten en kwaliteitssysteem wordt een lange-termijn relatie nagestreefd met klanten, partners en medewerkers.

Lees meer informatie op:

www.energie-consult.nl/


Uniechemie

UNIECHEMIE is onderdeel van Beijer Ref Group en is een sterke en vooraanstaande onafhankelijke importeur/groothandel voor de sector koudetechniek en luchtbehandeling. Het producten en dienstenpakket omvat nagenoeg geheel de behoefte van de installatiebedrijven in de sector.

De kennis die Uniechemie biedt komt voort uit ervaring en specialisme van onze enthousiaste medewerkers. De hoofdactiviteiten van Uniechemie zijn de levering van:

 • Componenten voor koel- en vriesinstallaties
 • Natuurlijke, synthetische en laag GWP koudemiddelen
 • Koudedragers
 • Compressorunits en warmtepompen voor alle gangbare koudemiddelen
 • Gereedschappen en serviceartikelen
 • Engineering

Uniechemie is tevens de ontwikkelaar en producent van TripleAqua systemen. Meer informatie hierover kunt u vinden op deze website: www.tripleaqua.com

www.uniechemie.nl


Gasco

Gasco is groothandel in technische- en koel-gassen, koudedragers, reinigingsproducten, olie en hardsoldeerartikelen voor koeltechniek en airconditioning. Vanuit de hoofdvestiging in Delft worden diverse producten verkocht voor koeltechniek, lastechniek, isolatie en metaalveredeling. In Delft kunt u ook terecht voor deskundig advies en alle relevante informatie.

Gasco Nederland is een zusterbedrijf van Gasco Deutschland GmbH en heeft ook een afhaalfunctie en is gevestigd in Weeze, net over de grens bij Boxmeer. Tevens kan er gassen worden afgehaald bij onze Gasco depots door heel Nederland. U vind de adressen op de website www.gasco.nl.

www.gasco.nl


Bitzer

BITZER is wereldwijd een van de leidende producenten van compressoren voor de koude- en klimaattechniek. De compressor is het hart van iedere koeltechnische installatie. Een hart dat betrouwbaar moet kloppen. Dit garandeert de naam BITZER al 80 jaar lang: wereldwijd maatgevende compressortechniek waarmee u iedere koel- of klimaattechnische installatie met zekerheid beheerst.

Als zelfstandige onderneming met meer dan 3000 werknemers concentreren wij onze kennis en onze vaardigheden op het ontwikkelen en produceren van onze compressoren. Technologisch leiderschap, onafhankelijkheid en compromisloze kwaliteit zijn de pilaren waarop BITZER is gebouwd.

Wij streven ernaar zowel onze compressoren alsook de wijze waarop ze worden geproduceerd voortdurend te verbeteren en zetten zo de normen waarnaar de industrie zich richt. Service van vroeg tot laat, Support van A tot Z.

www.bitzer.nl


Advansor

Advansor is een toonaangevende OEM-fabrikant (Original Equipment Manufacturer) van duurzame skids/racks voor koeling en verwarming voor o.a. supermarkten, koel- en vries faciliteiten, de voedselverwerkende industrie, de chemische industrie met CO2 als het enige koudemiddel. Kennis delen met onze leveranciers en klanten is een natuurlijk onderdeel van onze dienstverlening, dit werkt zo ook de beste en de nieuwste technologie voor onze klanten in de hand.

Advansor werd opgericht in 2006 door Kim G. Christensen en Torben M. Hansen, beiden hebben een verleden als vooraanstaande medewerkers van het Danish Technological Institute. In 2011 werd Advansor verkocht aan Hillphoenix.

Onze technologie is gebaseerd op natuurlijke koudemiddelen en onze filosofie op milieuvriendelijke oplossingen die zichzelf terugverdienen door operationele kostenbesparingen.

Lees meer informatie op:

www.advansor.dk


Escape

R-flow Online van Escape is hét online systeem voor uw F-gassen administratie. Sinds 1996 gebruiken al tientallen koeltechnische installateurs onze software. U kunt sinds dit jaar ook online werken met deze software. Met R-flow Online spaart u veel tijd en geld. Geen stress meer voor een BRL-100 audit! Monteurs werken met digitale logboeken en flessenkaarten op hun smartphone of tablet via het internet. Papierwerk wordt digitaal en veilig bewaard in “the cloud’. De handelingen van de monteurs staan direct in uw F-gassen administratie. Achterstanden in uw administratie behoren tot het verleden. U ontzorgt uzelf …. en uw klant.

http://escape-online.nl/rflow.htm


GEA

GEA Group is een van de grootste leveranciers voor de voedselverwerkende industrie en een breed scala van andere verwerkende industrieën. Als internationale technologiegroep richt het bedrijf zich op procestechnologie en componenten voor geavanceerde productieprocessen voor verschillende markten. In 2016 genereerde GEA een omzet van meer dan ongeveer 4,5 miljard euro, waarvan meer dan 70 procent afkomstig was uit de levensmiddelensector die zich kan laten voorstaan op een duurzame groei op lange termijn. Wereldwijd werken bij GEA meer dan 17.500 mensen.

 

www.gea.com


Kelvion

GEA Heat Exchangers is veranderd, maar sommige dingen zijn hetzelfde gebleven.
De naam Kelvion is nieuw, maar wat blijft is onze wereldwijde expertise op het gebied van warmtewisselaars en onze toewijding uw vertrouwen te blijven behouden. Onze herkenbaarheid blijft. Wij blijven onze producten verder ontwikkelen, met precisie produceren en leveren naar klanten over de hele wereld.

Kelvion is al 80 jaar wereldwijd leidend in het leveren van “customized” luchtkoelers en luchtgekoelde condensors voor de industriële koel- en vriestechniek. Kelvion blijft de aanbieder van ’s werelds grootste portfolio's op het gebied van warmtewisselaars; platenwarmtewisselaars, ‘shell-and-tube’-warmtewisselaars, lamellenwarmtewisselaars, modulaire koeltorens en warmtewisselaars voor de koeltechniek, voor een breed scala aan toepassingen.

Kelvion opereert op internationale markten voor energievoorziening, olie en gas, chemie, de maritieme sector, klimaat en milieu en voedsel en dranken. U kunt van ons producten van een ongekend hoog veiligheids-, efficiency- en duurzaamheidsniveau verwachten. Maar wat nog belangrijker is, uw zaken gaat ons aan het hart, zoals gewoonlijk bij een betrokken, betrouwbare partner.

https://nl.kelvion.com/

Kom ook op 13 juni!

U krijgt op deze dag (nieuwe) inzichten op het gebied van koudemiddelen.

Het programma is opgezet voor:

- installateurs
- technisch adviseurs
- productspecialisten
- projectmanagers
- eindgebruikers
- ontwerpers

en elke professional die (in)direct te maken heeft met koude- en koeltechniek.

KOM MET KORTING!
Lezers van RCC K&L, InstallatieJournaal en Gawalo plus de leden van KNVvK, STEK, VLA, UNETO-VNI, NEKOVRI en VERAC ontvangen € 100,- korting!

ORGANISATIE

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.