Sessies

Reind-Jan Westerveld
Sessie 0
17:35 - 18:20

Wat weet u over koolwaterstoffen?

Wat weet u over koolwaterstoffen? Voor welke toepassingen worden ze gebruikt in de praktijk? Na deze inspirerende sessie bent u volledig op de hoogte van de laatste trends op het gebied van koolwaterstoffen! U komt leuke feitjes te weten als bijvoorbeeld welk type koolwaterstof er momenteel wordt gebruikt voor het koelen van medicijnen. Kortom een blik in de toekomst voor bedrijf en monteur.

 

Kees Oostrum

Kees Oostrum, is trainer & consultant.

Sessie
17:35 - 18:20

Geen HFK, maar wat wel?

De afbouw van HFK’s maakt de overstap op koudemiddelen met een lage GWP-waarde een logische keuze. Er zijn tal van alternatieven beschikbaar, maar welk koudemiddel is het meest geschikt voor de verschillende toepassingen? Specialist Conrad geeft zijn visie op deze belangrijke vraag. Tegen welke problemen kunt u aanlopen? Wat zijn oplossingen voor bijvoorbeeld het veiligheidsprobleem? De Duitser Conrad geeft zijn presentatie in zijn moedertaal. Is Duits niet uw sterkste kant; geen nood. De ervaring leert dat hij zijn boodschap door zijn vlotte presentatiestijl altijd goed weet over te brengen. Ook in Nederland.

Harald Conrad

Harald Conrad is technisch specialist koudemiddelen bij Westfalen AG koudemiddelen.

Sessie
17:35 - 18:20

Overstap naar laag GWP-koudemiddel: overzicht en tips

Als u nieuwe koelinstallaties ontwerpt raadt ook Uniechemie koudemiddelen met een lage GWP-waarde aan. Voor bestaande installaties is het een overweging om een hoog GWP-koudemiddel te vervangen (retrofit) door laag GWP koudemiddel. Voor u als installateur biedt deze sessie inzicht en tips hoe je samen met de klant of eindgebruiker een plan kunt opstellen.

Chris van der Lande

Chris van der Lande is managing director bij Uniechemie.

Sessie
17:35 - 18:20

Natuurlijk anders keuren?

Deze presentatie laat zien dat in de praktijk geen grote verschillen bestaan tussen het keuren van koelinstallaties met natuurlijke koudenmiddelen en koelinstallaties met synthetische koudemiddelen.

Vaak heerst bij installateurs en gebruikers van koelinstallaties de veronderstelling dat de keuring van een koelinstallatie met een natuurlijk koudemiddel uitgebreider en duurder is. Dit is niet terecht, in de praktijk zullen deze kosten uiteindelijk weinig verschillen.

Na deze presentatie hebt u voldoende informatie over het keuren van een koelinstallatie. Dit leidt tot een betere onderbouwing van de keuze voor een natuurlijk of een synthetisch koudemiddel.

 

Reind-Jan Westerveld

Reind-Jan Westerveld

Reind-Jan Westerveld is senior adviseur/inspecteur bij Energie Consult Holland B.V.

Kom ook op 13 juni!

U krijgt op deze dag (nieuwe) inzichten op het gebied van koudemiddelen.

Het programma is opgezet voor:

- installateurs
- technisch adviseurs
- productspecialisten
- projectmanagers
- eindgebruikers
- ontwerpers

en elke professional die (in)direct te maken heeft met koude- en koeltechniek.

KOM MET KORTING!
Lezers van RCC K&L, InstallatieJournaal en Gawalo plus de leden van KNVvK, STEK, VLA, UNETO-VNI, NEKOVRI en VERAC ontvangen € 100,- korting!

ORGANISATIE

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.